Mayales simbol za sunce download. Novi album: MAYALES

Mayales simbol za sunce download Rating: 6,4/10 260 reviews

Recenzija: Mayales

mayales simbol za sunce download

Svaka emisija se također u cijelosti može poslušati na podcastu na stranici radija i na našem. Svaki album Mayalesa sa sobom nosi novi zvuk i izazove, ali i mnogoljudni bend koji je u stanju uživo prenijeti svaki filigranski detalj s njihovih albuma zbog kojih je Mayales postao toliko prepoznatljiv i istaknut na domaćoj sceni. Treba nam najmekanija verzija Petra Beluhana Teško je na takvim albumima birati osobne favorite, a da se pritom ne degradira ostatak albuma, no želio bih istaknuti treću stvar naslovljenu Malena, a pjesme nakon nje kao da pripremaju teren za epski odličnu Simbol za sunce. Trenutno tako osjećam ali mislim da se taj dojam neće mijenjati kako vrijeme prolazi. Njih troje zajedno s prije spomenutim Gečekom izgleda trenutno djeluju kao standardna postava, iako sam na fotografija sa zatvorenog live nastupa u Katranu vidio da nastupe uživo odrađuju i s drugim glazbenicima bubanj, bass, klavijature i treća gitara. Jedina stvar koja me pomalo bode u oko je guranje engleskog jezika u refren. Što god da to bilo, domaće je, a od aktivnog slušanja produkata domaće glazbene industrije inače zazirem.

Next

Novi album: MAYALES

mayales simbol za sunce download

U režiji Radislava Jovanova Gonze, snimljene su četiri pjesme u živoj izvedbi cijelog benda, zajedno s gostima — prije svega Valerijom Nikolovskom. Kad malo promislim, nemam neki općeniti dobar razlog koji bi obuhvatio kompletnu estradu, ali scena nam je u globalu jad i bjeda. Već na prvi pogled same naslovnice, znao sam da je nešto posebno u pitanju. Biti veteran, a opet razigran kao na samom početku. Vlado je odsvirao gotove sve gitare i bas dionice! Ovim singlom u live verziji Mayalesi šalju savršenu pozivnicu svima koji ih žele doći čuti uživo u veliki pogon Tvornice kulture 20. Prije svega smo pod dojmom domaćinstva i usluge nestvarnih likova, Jure i Pavla.

Next

Mayales ‘Simbol za Sunce’

mayales simbol za sunce download

Donijeli smo im nekih osam pjesama za koje smo se svi složili da su dovoljno zrele i zanimljive. Vrijeme čitanja: 4 minute Zadnju sam recenziju napisao prije nekih godinu dana. Tamo će devet pravovjernih junaka domaće glazbene scene predvođenih autorima Petrom Beluhanom vokal , Vladom Mirčetom gitara te Lukom Gečekom gitara , predstaviti svoj sanjivi pop rock umočen u psihodeliju nekih prošlih i budućih vremena, nebeske melodije i prepoznatljive gitarističke rifove. U magli se sjećam da se povratak Mayalesa tada 2012. Postanite suradnik ovog glazbenog portala i omogućit ćemo vam upravo ono što želite. Brijem da je to bilo krajem 2014, prišao sam Juri i Pavlu s idejom ranog dogovaranja 4.

Next

thecontemporaryaustincdn.global.ssl.fastly.net

mayales simbol za sunce download

Mayales je tu paradigmu izokrenulo upalivši neki svoj potpuno suludi vremeplov unatrag. Album krije zanimljive goste i strašnu sviračku ekipu. Imati dugi glazbeni staž, a nemati kontinuitet. Posjeduje elegantnu dozu gitarske i atmosferne psihodelije, ali i inteligentan odabir strukture pjesme. Naša uspješna suradnja promoviranja noviteta s domaće i regionalne nezavisne scene još uvijek traje. Mislim da je potrebno znati da o Mayalesu ne znam apsolutno ništa, i da ovu recenziju trebate čitati upravo u tom kontekstu. Sva tri albuma kritika je uvrstila u najbolje hrvatske albume, nagradila ih Porinima te opisivala kao originalne, uvijek kvalitetne i nevjerojatno ambiciozne.

Next

Novi album: MAYALES

mayales simbol za sunce download

Na posljednjem albumu autorski sudjeluje i Luka Geček, gitarist koji se bendu priključuje 2012. To su vilenjačka bića o kojima bi mogao danima… U prvi mah nisam imao takav dojam o njima, mislio sam da su zatvoreniji, stroži, nedodirljivi. Suštinu novog materijala komponirali su i odsvirali trojac P. Dobili smo jedan predivan pop album koji to istovremeno nije. Kada bi album bio lišen takvih malih produkcijskih detalja koji me kao ljubitelja progresive malo bodu u oko i koji ovaj album na neki način stavljaju u okove, mogli bismo razgovarati o psihodeliji, međutim, ovo ima šanse biti najbolji domaći pop album, ako smo dovoljno inteligentni da ga popušimo — u što puko sumnjam, ali se iskreno nadam. Kada mi je poznanik Luka Geček, gitarist Mayalesa, u neformalnom razgovoru na jednom koncertu u Močvari rekao da im uskoro izlazi album, te da bih ga mogao recenzirati, rekao sam da netko s portala vjerojatno hoće, da nisam baš stručnjak za to što oni sviraju. Može se iščitati kao provokacija nespojiva s glazbom albuma, a može upravo biti i poziv da se glazbenom sadržaju pristupi bez predrasuda, gotovo primordijalno, odašiljanje poruke u svrhu nove komunikacije.

Next

thecontemporaryaustincdn.global.ssl.fastly.net

mayales simbol za sunce download

Petre, znam da se perfekcionist i da se svako izdanje sigurno brusi do najsitnijeg detalja. Ali brijem da ni to nije donijelo neki presudno drugačiji stil i promjene u zvuk Mayalesa, barem ne iz naše perspektive. Glazbu Mayalesa nemoguće je smjestiti samo u glazbene okvire popa ili roka. Istina, otkako su u eter puštena prva dva najavna singla Danas smo happy i Roadie , ljudi mi govore na tragu teze koju ti spominješ, kako je ovo bitno drugačiji i čvršći sound. Beluhan i Mirčeta kompletno su iščašili normative sadašnjice kad je pop glazba u pitanju i otišli možda i najdalje što se može ići u hommageu jednom zvuku i jednom vremenu, a da to ne ispadne karikirano. Volite glazbu, obožavate ići na koncerte i festivale, želite besplatno gledati svoje omiljene izvođače, možda imate iza sebe određeno glazbeno iskustvo, ne samo kao glazbenik, nego općenito kao poznavatelj glazbene scene, imate smisla za fotografiju? Razvijati perfekcionizam, a nemati stil. Njegova objava ujedno je i službeni početak proslave 25 godina postojanja Mayalesa.


Next

Recenzija

mayales simbol za sunce download

Jako smo zadovoljni kako je sve ispalo, kako je snimljeno, aranžirano i izmiksano, pa je potpuno moguće da u jednom trenutku kažem kako smo s Jurom i Pavlom dotakli neki ideal, možda taj ultimativni zvuk koji spominješ. Upravo su u tome segmentu Jura i Pavle napravili lavovski posao, možda i presudan — pomirili sve to u jednu fenomenalnu cjelinu u kojoj čak ni Roadie ne strši, previše. Kad svaki put moraš izmisliti sebe potpuno novog? Format prošlog stoljeća, a opet… to je album. Poznata zagrebačka skupina Mayales vraća se u četvrtak, 28. A to možeš postiči samo najfinijom glazbenom maštom i autorskom dosljednošću. Koji god zvuk vas udari, padate na tisuće mekanih jastuka.

Next

Mayales ‘Simbol za Sunce’

mayales simbol za sunce download

Kada sam se uzastopno vraćao na navedenu pjesmu, postalo mi je jasno zašto album nosi ime koje nosi, definitivno najtranscendentalnija i najslojevitija pjesma s albuma s prekrasnim građenjem i epskim završetkom. Album počinje vrlo proljetno, ugodno i sanjivo — to je činjenica koja me oduševila, jer sam slušanje albuma počeo baš na prvi maj. Pjesma Simbol za sunce šesti je singl 'skinut' sa istoimenog albuma grupe Mayales. Možda da malo upoznamo sve uključene o najsvježije Mayales? Izabrali smo prve tri i krenuli raditi, kao da se upoznamo, bez obaveze. Kada bih sada, parcijalno istraživajući došao do toga, osjećao bih se kao da varam čitatelja. Naziv albuma: Simbol za Sunce Izdavač: Aquarius Records Datum izdanja: 26.

Next

Mayales ‘Simbol za Sunce’

mayales simbol za sunce download

U svojoj autorskoj lucidnosti i vječnom eksperimentiranju Mayales se doticao raznih izazova i smjerova poput psihodelije, retro popa, dream popa, countryja, ali i funka odnosno jazza na početku svoje karijere. Prokleti slatkiš koji vas može i opasno baciti u nostalgičnu sjetu, kao da ste jedini klinac koji je propustio otići na maturalac i osjećate da ste zbog toga propustili pola života. Ima obavezu prema svakom tko ga je slušao i sluša, a opet nema prema nikome. Lirika je ponekad deskriptivna, no dovoljno neshvatljiva da bude interesantna. Ostatak glazbene scene Hrvatske sam izdaje svoje albume.

Next